logo

Samarbetsavtal med THOR Middle East

Pressmeddelande 2016-04-29

REHOBOT Hydraulics har slutit ett samarbetsavtal med THOR Middle East om distribution av företagets produkter i Mellanöstern samt norra och östra Afrika, med utgångspunkt i Förenade Arabemiraten.

REHOBOT Hydraulics tillverkar och säljer högkvalitativa högtryckshydrauliska pumpar, cylindrar och verktyg och har en historik av industriell tillverkning i Sverige som sträcker sig tillbaka till 1924.

THOR har exklusiv rätt att sälja produkter från HIAB i regionen. Med bas i Dubai betjänar företaget många stora länder i regionen, såsom Saudiarabien, Qatar, Bahrain, Egypten och Algeriet. THOR kommer ha möjligheten att erbjuda både nya och befintliga kunder i sitt område produkter från REHOBOT Hydraulics. THOR omsätter idag 15 miljoner EUR och kommer att ha exklusiv försäljningsrätt i regionen att sälja REHOBOT Hydraulics industri- och automotiveprogram.

Kjell-Roger Holmström, VD på REHOBOT Hydraulics, säger: ”Detta är ett mycket intressant samarbete eftersom THOR fokuserar på ett geografiskt område där vi haft mycket begränsad försäljning historiskt. Deras breda kontaktnät i regionen kompletterar vårt eget kund- och återförsäljarnät perfekt.”

Greger Jacobson på THOR Middle East säger: ”Vi ser REHOBOT Hydraulics produkter som ett intressant komplement till vårt befintliga utbud. Det finns goda förutsättningar för en stark synergi och expansion med tanke på THOR’s befintliga nätverk och verksamhet.”

 

gregerjacobsson_-909125331