Rehobot utökar maskinparken

Pressmeddelande 2014-09-08

REHOBOT Hydraulics utökar och föryngrar maskinparken

En central faktor för att bibehålla sin konkurrenskraftighet inom den industriella sektorn är att kontinuerligt säkerställa tillgång till rätt teknologisk utrustning. Utvecklingen går snabbt framåt och de maskiner som tjänat sin livslängd måste ersättas med nya maskiner, med stor prestandaförbättring som följd.

Företagets VD Kjell-Roger Holmström säger: ”I all typ av produktion är det också viktigt att bygga bort flaskhalsar. En kedja aldrig är starkare än dess svagaste länk, och på samma sätt hämmar flaskhalsar inte bara den aktuella delen utan det totala produktionsflödet – i synnerhet om det är en viktig del i flödet. Med denna investering utökar vi produktionskapaciteten av mindre svarvade detaljer som idag sker mestadels från två stångmatade svarvar samt två robotmatade svarvar med ytterligare en stångmatad svarv.”

Okuma är en japansk maskintillverkare med en anrik historia ända sedan 1898. Den aktuella modellen är en Okuma 2000EX, en ny stångmatad maskin med tre axlar och två revolvrar med vardera 16 drivna verktyg samt subspindel.

Kjell-Roger Holmström fortsätter: ”För vår produktion har vi svårt att se en snabbare, mer optimal och bättre anpassad maskin. Vi har räknat med att pay-off-tiden för denna maskin kommer vara runt 2,5 år och dess livslängd mellan 15-20 år. Maskinen kommer direkt att börjas köras i tvåskift.”

Maskiner från Okuma, som idag är en av världens ledande maskintillverkare, är dock inget nytt för det expanderande Eskilstunaföretaget som tillverkar högtryckshydraulik. Kjell-Roger Holmström avslutar: ”Detta är vår tolfte Okuma i vår maskinpark så vi är väl förtrogna med deras operativsystem och maskinen som sådan, även om varje ny maskin behöver viss inkörning.”